Az Apple ismét visszaperelte az Nokiát, miután az korábban újból beperelte a cupertinói céget, mindegyik esetben szabadalomlopás a vád. Úgy tűnik, hogy egy hosszú adok-kapok elé nézünk.

A PcWorld szerint egy sakkjátszmához hasonlítható helyzet alakult ki, aminek során a másik fél pontosan leutánozza a másik lépéseit, ezáltal véve el a játék örömét a kezdeményezőtől. Persze itt szó sincs örömről, a cél a győzelem, az Apple stratégiája pedig egyértelműen a feladásra kényszerítés.

Ahogy most áll a két cég, alsó hangon is 2011-re végeznek a perrel, de a szabadalmak felülvizsgálata akár hét évig is eltarthat a lap szerint. Persze az esetek nagy részében éppen ezért legtöbbször peren kívüli megállapodás születik.

Az iparág nagyjainak jogi osztályai közötti kényes egyensúly, ami azért tarthatja távol a nagyokat a szabadalmi perektől, mert mindenkinek van vaj a fején, valószínűleg csak rövid időre bomlott meg. A Nokia tavaly októberben tíz szabadalmat nevezett meg, amit az Apple szerinte eltulajdonított. Az Apple válasza 13 olyan általa levédett dokumentumról szólt, ami a Nokia telefonjaiban is megtalálható iPhone-like képességeket taglalja.

Talán hamarosan vége a hülyék sakkjátszmájának, ha mégsem, akkor szívesen lennék arrafelé szabadalom-felülvizsgálati főelőadó. Vagy mi.

Share