Csaba már pár napja észrevette, hogy valami bűzlik Dániában, ugyanis a Duna Plázában egy egyértelműen Apple-lel (és XMS-sel) kapcsolatos fúrás-faragás vette kezdetét. A költözést kizárhattuk, hiszen nemrég voltunk az új üzlet megnyitóján.

Most azonban már Handrás sem bírta tovább, és blogján megírta, hogy oktatóközpontot nyit alig pár méterre az XMS-től.

90 négyzetméteres oktatóterem, 8 darab 21-es iMac, kivetítő, aktív Smartboarddal (erről a tábláról majd lesz videó, mert baromi jó cucc). Szinte az összes létező Maces alkalmazást be tudjuk mutatni illetve oktatni a hét minden napján, ha jól tudom ez Közép-Európában egyedülálló, kivéve az Apple Store-okat. Még tavaly felvetődött, hogy második boltot nyissunk, de elvetettük az ötletet, inkább azt választottuk, hogy legyen egy nagyobb boltba költözés, amit meg is tettünk, és nyitunk mellé egy hi-tech oktatóhelyiséget, ezzel is inkább a még jobb szolgáltatásra koncentrálva, így lesz most már összesen 170 négyzetméternyi XMS a Duna plazában.

Első körben ingyenes bemutatókat tartanak, OS X, iLife, iWork, Aperture, Final Cut, Logic, M-Audio, Adobe szoftverek, stb., ezek jellemzően 1-4 óráig tartanak. Az egyéni oktatás árairól a XMS honlapján lehet érdeklődni.

Lesz az eredeti Apple Store-okban megszokott Genius Bar is, itt Lángelmének nevezik majd ezt a szekciót, ahol elvileg gyorsan válaszolnak minden technikai kérdésre.

Share