Múlt héten jelent meg egy post, amiben arra kértelek titeket, hogy küldjétek be saját koncepciótokat az Apple nyomogatható gépéről, amit valószínűleg iSlate-nek fognak hívni, és amit a pletykák szerint január végén ránt elő a végbeléből Steve Jobs.

Az ötletet webdesign adta, aki január elején kommentelte be az Appleblogra, hogy nála már van egy Tablet, amit rögtön egy fotóval bizonyított:

A képen látható eszközön jól tettenérhető Jonathan Ive minimalizmusa, és az a fajta természetközeliség, ami a reneszánsz festészetnek és a 21. századi Apple-nek is sajátja. Webdesign szerint a gép ugyanúgy plasztikházat kap majd, mint a MacBook-széria, és odafigyelnek a természetes anyagok használatára is.

Csirmaz László viszont egészen máshonnan közelítette meg a dolgot, az ő tervén egy a pletykáknak leginkább megfelelő, iPhone-ba integrált MacBook Pro látható. Már csak az ár miatt is rendkívül szórakoztató koncepcióról van szó, és ugyan melyikünk ne örülne annak, ha az egész életünket megkaphatnánk 599 dollárért. Goethe fausti témafelvetése köszön itt vissza.

Kőrös Levente szerint viszont mindenki téved, és az iSlate egy parabolaantennára ragasztott matrica lesz. A négyzetes, de fekete-fehér elrendezés a színeitől megfosztott Andy Warholt idézi, egyfajta monokróm pop art köszön vissza a művész koncepciójából (NOT!).

Ilsinszki Tamás állt elő a legmerészebb koncepcióval, az absztark expresszionista tüneteket produkáló grandiózus mű remekül fejezi ki az alkotó lelki zaklatottságát, a Tablettel kapcsolatos drámai vívódásait, a várakozás kilátástalan perceit. A megfontolás nélküli kitörésszerű alkotás a maga egyszerűségében többet mond el a világról, mint a 20. századi irodalom összes alkotása együttvéve.

Kövezkező versenyzőnk Macdroog, aki azonban csalt, ezért ki kellett volna zárnunk a pályázatból. Az eredeti kiírás szerint ugyanis saját elképzeléseiteket kellett volna megvalósítani, Macdroog azonban valószínűleg hozzájutott valahogy egy igazi Tablethez, és lefotózta azt. Lelepleztük az ördögi összeesküvést, olvasónk nyilván maga Steve Jobs, aki szeretett volna első helyre kerülni a valódi masina képével, de rossz hírünk van: ebben a versenyben nincs fődíj, csak egyetemes dicsőség. Bocs Macdroog (aka Steve).

Saját bevallása szerint viszont Ana.Ge jutott hozzá nagy nehézségek árán a Tablethez, amiről konkrét fotósorozatot közölt. Állítólag a gép eszméletlenül sokáig bírja akkumulátorról, van rajta két darab usb-port, és kimeneteinek hála egy külső képernyőhöz is hozzá lehet kötni.

Ana.Ge információi szerint a dizájn kialakításában jelentős szerepet játszott a Paint, ami köztudott, hogy a naív festészet MEKKÁJA, ám menteni nem lehet vele, így az ebook helyett maradt a Notebook.

Damol eodáig ment, hogy az iSlate-néven elhíresült terméket egyszerűen átnevezte iTabletre, és a kilencvenes évek pornós vonalán mozogva egyből szlogent is varázsolt mellé. Jól látható, hogy a képernyőzárat ugyanúgy lehet feloldani a kütyün, mint egy iPhone-on, éppen ezért akár azzal is megpróbálkozhatunk, hogy egy óriási nadrág zsebébe betuszkoljuk az iTabletet. Figyeljük meg, hogy az iPhone-nal ellentétben a csúszka nem alulra, hanem középre került, amivel az Apple azt üzeni a világnak, hogy a készülékkel az informatikai fejlesztések, a 65 nanométernél finomabb gyártástechnológiák, az innováció és a szeretet metszetébe helyezi a vásárlót.

Roobi azonban kétségek közt hánykódott. Először egy remek szóviccel arra utalt, hogy a Tablet nem készül egy időre, késni fog, a hírt azonban Steve Jobs jelenti majd be, ezért minden bizonnyal óriási üdvrivalgás övezi majd a kétszer gyorsabb, nemlétező eszközt:

Aztán kiderült, hogy a Tablet valójában elkészült, csak a budin maradt.

Share