Bizony, egy éves a rovat, ezalatt minden héten láthattatok egy képet, ez az ISO 8601 szabvány szerint összesen 52 részt jelent, ennél persze a különkiadások miatt több volt, de nem is ez a lényeg, hanem a heppi börszdéj.

Azért ünnepeljük meg ezt a jeles napot, mert a kis fekete (néha fehér) iPhone (időnkét iPod touch) egy önálló személyiséggé nőtte ki magát a tizenkét hónap alatt, szinte a szemünk előtt fejlődött egy megilletődött telefonból egy férfifaló oroszlánná, szégyentelenül kereste már a megvilágosodást, érettségi tétel lett belőle, munkába is állt, és persze kutatta őseit, de végül nem talált szart se.

De az ő személyiségében az a csodálatos, hogy ez nem érdekli. Sztoikusan vette az élet akadályait, és most visszatért az első bejelentkezése színhelyére. Az egy évvel ezelőtti első rész Jungfraujoch-járól jelentkezik ismét, mégpedig ugyanannak a @tothurnak a kezéből, aki az első, sorozatindító képet küldte nekünk. Nem lehetünk ezért elég hálásak.

Utazónk, a fél világ bejárása után, eredeti formájában visszatért születési helyére, a hó és jég birodalmába. A kompozíció nem változott. Lenézett az alatta elterülő bolygóra és elmerült a csodálatos látványban. Ekkor már tudta,hogy egy fontos évfordulóhoz fogják kapcsolni nevét.

Share