A Valleywag (Gawker.com) weboldal tette a felajánlást, eszerint méretes dollárkötegeket adnak azoknak, akik valódi bizonyítékkal szolgálnak az Apple-tablet létezéséről.

10 ezret fizetnek egy fotóért a tabletről (ezért is hirdettük meg a tablet-versenyt, valamelyiket képeteket csak elfogadják, mi meg zsebre tesszük a pénzt), 20 ezret ér egy videó a gépről működés közben, 50 ezret ér egy fotó vagy videó arról, ahogy Steve Jobs tart a kezében egyet, és 100 ezret adnak, ha valaki leszállít nekik egyet kipróbálásra.

Az Apple ügyvédjei természetesen nem örültek a felhívásnak, első körben megkérték az oldalt, hogy hagyjon fel a tevékenységével.

A Valleywag azonban tökös gyerekekből áll, beintettek Cupertinónak, és folytatják a kontesztet. "Ha van bizonyítékod a tablet létezésére, még mindig adunk díjat. Az Apple-nek, persze, jó pár remek ügyvédje van, mint Michael Spillner, így megismételjük, hogy maradjatok a törvényes kereteken belül. És persze használjatok névtelen e-mail címeket. Nem mondhatjuk meg nekik, kik vagytok, ha nem tudjuk, kik vagytok."

Azt persze nem részletezik, mit jelent törvényes keretek között maradni, hiszen ha Apple-alkalmazott vagy, a szerződésed köti a kezedet, ha meg nem, hogyan szerzel meg egy tabletet legális úton? Vagy akár csak egy fotót a fejlesztő üzemből?

Az oldal valószínűleg abban bízik, hogy mivel nemsokára úgyis bemutatják a terméket, az Apple nem fog egy hosszas perbe kezdeni, amiben egy hirdetést támadnak.

Mi is bemutatjuk hamarosan a hozzánk beérkezett pályaműveket, a tulajdonos hozzájárulásával el is küldjük azokat a Valleywagnak. Hátha.

Share