Szuper kis sztori kerekedett a Valleywag kezdeményezéséből: ahogy azt reggel megírtuk, a lap hajtóvadászatot indított az Apple Tablet ellen, sőt, még vérdíjat is kitűzött a kütyü fejére: tízezer dollárt ajánlottak annak, aki valamilyen fotóval bizonyítja az eszköz létezését, húszezret egy videóért és ötvenezret (kábé egytízmillió forintot) egy olyan felvételért, amint maga Steve Jobs szerepel a Tablettel. „Elegünk van a spekulációkból, válaszokra van szükségünk a francba is, amikért hajlandók vagyunk fizetni” - írták.

Reggel még úgy tűnt, hogy ennyi van a hírben, de azóta lehozták az Apple jogászainak fenyegetését is, amiben talán véletlenül, de lényegében megerősítették a termék létezését. BOOM!

A következőt írták a Valleywagnek:

Bár az Apple értékeli a termékeit övező érdeklődést, úgy gondoljuk, hogy átléptek egy határvonalat, amikor vérdíjat tűztek ki az Apple titkainak ellopására. Ez az ajánlat illegális, ezért az Apple felszólítja önöket, hogy azonnal hagyjanak fel a még be nem jelentett és nagyon titkos Apple-termék utáni hajtóvadászattal.

Bár a Valleywag továbbra is fenntartja ajánlatát, a lényeg mégis a jogi osztály reakciója volt: hogy pont a nyomozás leállítására tett felszólítással erősítették meg a termék létezését. Persze nem lennék meglepve, ha ez is tudatos döntés lett volna, az előre megkoreografált szivárogtatás része.

Share