Az ION Audio piacra dob hamarosan két iPhone-kiegészítőt, az egyik egy fullos méretű QWERTY billentyűzet - ennek hasznosságát most nem részletezném, mindenki döntse el maga -, nálam a másik termék tette be a kaput. Az iDiscover Keyboard egy 25 billentyűs, iPhone-ra köthető játékszinti.

Vannak ugye a számítógépre köthető USB-s piano keyboardok, ezek remekül használhatóak mondjuk Garage Banddel vagy komolyabb zeneszerkesztő progikkal, ez a modell viszont kifejezetten iPhone-hoz készült. Ki is van alakítva a hely a telefonnak, amivel összedugva a lény pont úgy néz ki, mint valami borzasztó olcsóba dugott borzasztó drága.

Minimálzenét biztosan lehet készíteni egy iPhone-os zeneszerkesztővel (állítólag jár is hozzá), a termékleírást böngészve (egy oldal, rajta középen egy hatalmas kép) ez fogadott: Everything you need to learn and create music with iPhone.

Minden van. Ennél nem kell több. Ha van "24 world-class sound", akkor igazán nem is kell két oktávnál több, a Bolyki brothers is megénekelte, hogy két akkord mindenre elég, ha valakinek egy napja van gitárja.

De hogy ne csak a levegőbe beszéljek, mondok jobbat: amerikai webshopokban 100 dollárért (itthon 40 ezer körül) lehet kapni egy Yamaha PSR-E213-ast USB-csatlakozóval, ezt a Garage Banddel összekötve egy tökéletes kis otthoni zenegyárat hozhatunk létre, 61 billentésérzékeny billentyűvel, úgyhogy akár komolyabb dolgokkal is megpróbálkozhatunk, ha megunjuk a dobmegabasszust.

Szóval ilyen szart senki se vegyen, ha egy mód van rá.

Share