Gondolhatjátok, hogy mostantól tucatjával jönnek azok a tesztek, amik valamelyik készülék győzelmét mutatják majd. A legjobb kijelző, leggyorsabb 3G-s csip, a legjobb fingós alkalmazás, higgyétek el, óriási csata van itt kibontakozóban.

Most például azt nézték meg, melyik készülék kijelzője a legérzékenyebb. A finom mozdulatoknál van ennek jelentősége, például amikor a virtuális billentyűzetet használjuk: minél pontosabban követi le ujjmozgásunkat a készülék, annál kisebb az esély a félreütésre.

A teszt roppant egyszerű: egy rajzolóprogramban végighúzzuk az ujjunkat a kijelzőn és megnézzük, hogy milyen a megjelenő vonal: ha egyenes, jó a kijelző, ha hullámos, a készülék csak nagyjából tudja, hogy mit is műveltünk a panelen.

Na most itt van a végeredmény:

Mint az látszik, az iPhone nem kicsit, hanem sokkal-sokkal jobb vetélytársainál: míg a gyenge nyomásra a legtöbb telefon ökörhugyozás-szerű vonalat hagy maga után, addig az Apple telefonja tartja az irányt. Jól látszik, hogy a Motorola Droid még közepes nyomás mellett sincs nagyon képben, ekkor azonban már a HTC Droid és a Nexus One megközelíti az iPhone-t, ha elérni nem is képesek azt a minőséget.

Share