Közeleg a CES, és a hírek szerint az Apple egyáltalán nincs egyedül az év első felére pozicionált tablet tervével. Akkora a készülődés a multitouch képernyők piacán, hogy a durranás valószínűleg egész évben kitart majd.

Először is vegyük a Microsoftot, a redmondiak a HP közreműködésével állítólag egy kétoldalas, kétszer 7 colos megoldásban gondolkoznak, a multitouch készüléket stlyusszal és ujjal is irányíthatjuk. A Microsoft Courier hasonlít tehát legkevésbé arra, amit a többiektől várhatunk.

A Google is beszáll a buliba, a HTC-vel karöltve állítólag egy saját megoldásban gondolkozik a Menlo Park-i Mountain View-i cég. A tervek szerint a Chrome OS-t futtatja majd a CES-en bemutatkozó tabletjük.

De várhatóak androidos tabletek is, a Dell például egy ötcolos megoldáson dolgozik a pletykák szerint, amit ugyancsak láthatunk néhány nap múlva.

A Freescale Semiconductor nevű cég, aki leginkább az eBook-piacon ismert beszállító, szintén készül egy 200 dolláros ARM processzoros példánnyal, ez pedig az árversenyben hozhat egy számunkra kedvező kompromisszumot.

Legfrissebb hírek szerint a Lenovo is képviselteti magát, mondjuk ők hibridben gondolkoznak. Az elképzelés szerint az IdeaPad U1 Hybrid laptop monitorja leválasztható a testről, és míg dokkolva egy Windows 7-es rendszeren klimpírozhatunk, a monitor mögötti hardverre bízva a munkát Linux szolgálja ki érintőképernyős igényeinket.

Szóval az iSlate, vagy akárhogy is hívják, egyáltalán nincs egyedül. És január végén tényleg kötelező lesz bemutatni, hiszen a konkurencia addigra már rég lehúzta a leplet a saját termékéről.

Share