A Mirror hívta fel a figyelmet a BulletFlight nevű alkalmazásra, ami egy nagyon hasznos kis progi, ha valakinek jó messziről akarod cafatokká lőni a fejét. A program, amit a lap szerint az Afganisztánban szolgáló katonák is előszeretettel használnak, segít kiszámítani a golyó röppályáját az adott fegyverrel és környezeti tényezők között.

A lap szerint a 24 eurós, Magyarországon is letölthető alkalmazás kifejezetten a katonáknak készült. A Runaway Technology, a program készítőjének egyéb alkalmazásai is a ballisztika és a fegyverek témaköreibe tartozó örökbecsű darabokkal örvendeztettek meg minket.

Korábban is hallottuk már, hogy az Irakban szolgáló egyik hadosztály iPodokat használ fordítási célra. Az Apple lejátszóját egy VCommunicator Mobile-lal összekötve az iPod kijelzőjén keresnek rá a kifejezésekre, ezek kiejtésében a fülhallgató segít a katonáknak. Úgy látszik, a készülék egyre hasznosabb lesz arrafelé, állítólag már több tucat program készült a minél hatékonyabb gyilkolászás érdekében.

Gege42-nek köszi a tippet.