A 9to5Mac számolt be a francia mobiltársaságoknál tapasztalható igen üdítő változásokról. Az országot a lap Európa legegészségesebb iPhone-piacának tekinti, ahol a telefon eladására több szolgáltatót állítottak be, ez pedig árversenyt és jó eladási mutatókat eredményezett. Ennek eredménye pedig így év végén tapasztalható legjobban.

Az árversenyt mi sem mutatja jobban, mint hogy az Orange a 16 gigabájtos iPhone 3GS-t a korábbi 149 euró helyett 59-ért kezdte árulni. Ehhez persze Origami Star előfizetés kell, ami 41 euró per hóról indul. A konkurens SFR is alább adta, náluk a 16 gigás iPhone 3GS 99, a 32-es 199 euró.

Az Orange közleménye szerint a társaságnál az iPhone-ok adják az okostelefon-eladások 60 százalékát, a mobilok tekintetében pedig minden nyolcadik telefon Apple-készülék volt a karácsonyi időszakban.

Andrastx hívta fel a figyelmünket arra, hogy Angliában is meghirdette a Vodafone az iPhone-t, a weboldal szerint az előrendelt telefonokat január 14-ig kiviszik. Pénzt egyik telefonért sem kérnek, a 16 gigabájtos modellt havi 45 fontos (13 600 forintos), a 32 gigabájtos havi 75 fontos (22 600 forintos) csomaggal árulják. Előbbi 1200, utóbbi 3000 lebeszélhető perccel értendő, korlátlan SMS- és egy gigás internet-csomaggal.

A 9to5Mac szerint ez még csak az ízelítő, az áresés hamarosan mindenhová eljut, pontosabban minden olyan országba, ami befolyásolhatja az Apple piaci részesedését a világ okostelefonjainak piacán. Magyarország nevében remélem, ez utóbbiban tévednek.