A Macrumors figyelt fel a különös bejegyzésre egy bizonyos iSlate.com névvel kapcsolatban. A domaint először 2004-ben regisztrálták, majd 2007-ben a MarkMonitor.com szerezte meg, az a cég, ami többek között az Apple-nek is rendezi a domainekkel kapcsolatos ügyeit.

Ez ugye még nem jelent semmit, bár az iPalatábla eléggé gyanús szófordulat. Az oldal azonban utánajárt, és talált egy korábbi dokumentumot, amiben a regisztráló cég nevének az Apple van feltüntetve. Vagyis a cupertinóiak már több mint két éve sunnyognak az új termék nevével, és már akkor is sunnyogtak, amikor az iSlate még meg sem született.

Viszont remélem senkinek sem kell magyaráznom, az Appleblogon két hete miért pont Christian Slater barátnőjével foglalkoztunk. Hehe (a fájdalomért bocs).

A mostani híresztelés beleillik azokba a pletykákba, amik a tablet évek óta tartó fejlesztéséről, leállításáról, újraindításáról szóltak. Ezek megemlítették, hogy a terméket hamvaiból élesztették újjá, és hogy Steve Jobs jelenleg ideje nagy részében személyesen foglalkozik a szíve új csücskével.

És egy belső informátor szerint Steve Jobs most boldog az új készülékkel. És ha Steve Jobs boldog, az azt jelenti, hogy minden bizonnyal finisbe ért a tablet fejlesztése, és senkinek sem kell már leüvölteni a fejét, vagy válogatott kínzásoknak alávetni.