Gene Munster elemző szerint év végéig 78 millió iPhone és iPod touch lesz forgalomban, ami azért is meglepő, mert nyáron még csak 40 millió készülékről beszélt az Apple. Persze itt a karácsony, a Hitwise felmérése szerint pedig a keresőkbe minden 57. brit az iPhone-t írja, ráadásul az Apple telefonja a mobilokra keresés 14 százalékát viszi, ezzel a legkeresettebb termék a királyságban a december 6-tal lezárult héten.

Még érdekesebb kérdés, hogy vajon hol lesz ez a 78 millió kézülék, mi lesz a kínai piaccal, hol tart Európa, mit esznek a japánok. Ismét csak az AdMob felmérését lehet segítségül hívni, ami a hirdetések forgalmából következtet a használatban lévő telefonok számára a 2009 január és november közötti időszakban.

Ezért nem is meglepő, hogy Kína egyáltalán látszik a tortán, hiszen rengeteg szürkeimportból származó készülék található arrafelé. A China Unicom legutóbbi hivatalos jelentése szerint 40 nap alatt 100 ezer készüléket adtak el, vagyis az első hétvégén tapasztalt érdeklődés mit sem változott az utóbbi hetekben.

Az Egyesült Államokat nem kell magyaráznom, Japánt viszont érdemes, eszméletlen na jó, mégsem annyira nagy szeletet kapott a tortából, az érdeklődés a telefon iránt itt emelkedett a legtöbbet ebben az évben. A hatalmas érdeklődést az Impress legutóbbi felmérése is igazolja, eszerint az iPhone viszi a szigetország okostelefon-piacának 46,1 százalékát. Ezzel nagyjából le is zárhatjuk a japánok szeretik-e az iPhone-t kérdést.