Időnként belefutok Handrás blogján a Duna Pláza bombariadóiba: szinte heti rendszerességgel betelefonál valami idióta, emiatt aztán folyton ki kell üríteni az egész bevásárlóközpontot. Robbantás persze sosincs, nem valós fenyegetések ezek, csak egy töketlen tizenéves gondolja, hogy óriási poén elcseszni egy rakás ember napját. Ennél nagyobb öröme sose legyen az életben.

Nagyjából erre gondoltunk Dórával tegnap a budaörsi Decathlon előtt, amikor a rendőrök húztak egy szalagot a bejárathoz, majd felszólítottak minket, hogy hagyjuk el a parkolót, az épületet kiürítik, bombariadó van.

Mindez épp a legnagyobb hóesésben történt, tucatnyi autó próbált kiállni a parkolóból, pillanatok alatt félórás-órás dugó alakult ki a budaörsi bevásárlóközpontok előtt. A kerülőutak, jeges emelkedőkön ugratások, levágások bevetésével is csak másfél órával később értünk haza a belvárosi lakásunkba, összesen három órát vett el ez a kaland az életünkből, teljesen feleslegesen.

Feleslegesen, mert valaki úgy gondolta, hogy élete legnagyobb poénja lesz felvenni a telefont, és belebúgni, hogy „hálló, bombát rejtettem el az épületben!'”.

Hát szép karácsonyt kívánok ennek a szerencsétlennek.

Titeket megszívatott az időjárás, vagy otthon vészeltétek át a tundrát?