A mostani sztori már csak azért is érdekes, mert közel sem tiszta, hogy pontosan mi történt, a végeredmény viszont annál inkább egyértelmű: valaki kivégzett egy MacBookot Prót.

Az egész Izraelben történt, ahová Lilysussman megpróbált belépni. A lány nem tisztázott okokból magára hagyta csomagjait a reptéren, ráadásul a papírjai sem voltak rendben, hiszen kiderült belőlük, hogy Egyiptomban él. Éppen ezért kétórás kihallgatás vette kezdetét, ami során meg kellett magyaráznia, miért nem Izraelben lakik, mit szól a helyi konfliktushoz, egyiptomi-e a barátja, ilyesmi. Majd amikor lezárult a vallatás, bejött egy fickó, és közölte, hogy Lilysussman magára hagyott laptopját sajnos biztonsági okokból fejbe kellett lőni. Háromszor.

Nem derült ki pontosan, hogy milyen ellenállást tanusított a megfigyelés alatt végig gyanúsan viselkedő laptop, talán az arab billentyűk húzták fel a biztonságiakat, ezzel együtt biztosak lehettek benne, hogy jobb ez a világ a fotón is látható MacBook Pro nélkül. Igazán aljas egy alak volt, az egész emberiség felsóhajthat most, hogy nincs többé. Bárcsak az összes hasonló szemétládával így bánnának el a hatóságok.

Hogy azért valami jó is legyen a történetben, Lilysussman a laptop roncsainak átvizsgálása után megállapította, hogy a merevlemez csodával határos módon sértetlen maradt, így az adatai legalább megmaradtak. Most örülhet csak igazán, hogy nem UZI-val lőttek bele egy sorozatot a MacBookba, vagy nem semmisítették meg a közveszélyes elemet egy termonukleáris bombával.

FYI: ez továbbra is az Appleblog, a politikai tartalmú kommenteket ahogy eddig, most is moderálni fogjuk.