Pár napja került az AppStore-ba a Johnny Rock nevű játék, amit az Ironic Software, alias Cséfalvay Tamás töltött fel. Megkerestem a csapatot, hogy megtudjunk néhány részletet a játékról, ami úgy tűnik, a módszeres színpadrombolás nosztalgikus képét festi elénk. Kémeri Csabát kérdeztük.

Hányan vagytok a csapatban?

Jelenleg 4 állandó tagja van a csapatnak, Moór András (Moa) grafikus, Kémeri Csaba (Unreal) grafikus, Borsics József zenész ( a “Tirpunk” zenekar frontembere) és Cséfalvay Tamás  (_thomas_) programozó. Beugró tagok is vannak akik egy-egy részfeladatot vállaltak a játékból, Moralyiski Péter (Ph0x) programozó és Farkas Attila (Faro), aki a lokalizációért felel.

Honnan jött a játék ötlete?

Bringázás közben, iPodot hallgatva, azon gondolkodva milyen játékkal is játszanék szívesen.

Szerintem teljesen rendben van, hogy a Margit-szigeten az ember szívesen legyalulna egy komplett színpadi állványzatot, miközben minden robban, és szakadnak a végtagok. Nem volt rátok véletlenül túl nagy hatással a Nirvana a kilencvenes évek elején?

Nem, leginkább a Backstreet Boys-nak és társainak köszönhető, hogy a rock felé fordultunk, ezúton is köszönet nekik érte.

Ezt olvastam a játék leírásában: "ha leírom a nevet beperelnek kockás játék" játékmenet. Ez mit jelent?

Ezzel a tetrisre céloztam, mert van olyan ismerősöm, akit megkeresett egy nagy multicég képviselője, hogy legyen kedves megváltoztatni a játéka nevet, különben...

Szóval elővigyázatosság.

A Johnny Rock tulajdonképpen egy átformált tetris, ütős zenevel, rockos környezetben, hatalmas robbanásokkal, sztorival. A zenét egy igazi punk/rock zenész írta, erre nagyon büszkék vagyunk.

Mesélj a játékmenetről.

Ha összekapcsolsz legalább 4 kék rock öklöt és/vagy piros lángoló koponyát, akkor a környéken lévő elemek felrobbannak. A story módban segíthetünk Johnnynak, hogy elérje célját, és halhatatlan rocksztár legyen. Ennek során vicces párbeszédekkel, jó zenékkel és több mint 100 pályával találkozhatunk.

Köszönjük. Sok sikert a programnak. És Johnny ne a mocsokban végezze.

Köszi, reméljük, meglesz.

 

Ha tagja vagy az Apple Developer programnak, és szeretnél részt venni a sorozatban, ezen az email-címen jelentkezz.