Bizonyára már a legtöbben észleltétek, hogy az AppStore év vége felé egy új funkcióval bővült. A Rewind az idei év legkeresettebb programjait állítja sorrendbe, így aztán beindul az öngerjesztés, hogy aki egész évben jó eladásokat produkált, az év végén, a karácsonyi ebédtől ellustult hasak unalma miatt, még szerez pár százezer letöltést.

Na nem a magyar Store, ott elég kevéssel is csúcsra lehet jutni a fizetős appok között, és a Rewind természetesen a magyar igényeket mutatja a hazai üzletben. Lássuk, mit szerettünk legjobban.

Két kategóriában indultak a versenyzők, Games és Apps, azt hiszem, nem kell tovább magyaráznom. Csak fizetős programok kaptak lehetőséget.

A legkeresettebb játék a Need for Speed lett, de szerintem az autós programok iPhone-os királyának az a szerencséje, hogy a Driver csak most érkezett meg az üzletbe. Nem meglepő a második helyezett sem, hiszen a Sims mindkét nemből válogat rajongókat.

Viszont a harmadikat nem tudom hová tenni. Cooking Mama, egy egyszerű főzős alkalmazás, rajzokon mutatja be, hogyan lesz a szupermarketek polcain látható dobozos izékből palacsinta meg ilyenek. Nem gondoltam volna, hogy ekkora a baj.

Szerencsére rögtön utána egy jó kis fejlevágós-gyilkolós progi következik. Egyébként a férfiuralomra utal az is, hogy két focis program is a top 10-be került, persze az amerikai Store-ban inkább a baseball meg az NFL a nyerő.

Az Apps kategóriát egyértelműen a GPS-progik viszik, de azért egy irodai alkalmazáscsomag, és a kínai piac meghódítására törekvő magyarok kínai nyelvtanfolyam-szösszenete is helyet kapott a legkelendőbbek között.