Pénteken már volt néhány post az iPhoto Bookról, mostanra sikerült újabb információkat szereznünk, méghozzá egyenesen Krajczár Pétertől, a szolgáltatás hazai beindításán dolgozó Apcom-szakembertől.

Írtam már, hogy körülbelül másfél éve megnézhettem egy próbanyomatot, ami kiválóan sikerült: simán hozta a 8-10 ezer forintért megvásárolható képeskönyvek minőségét, nem olyasmi volt, hanem pont olyan. Most megtudtam, hogy a szerződést végül ugyanazzal a nyomdával kötötték meg, akivel annak idején dolgoztattak, Péter szerint tehát a minőség legalább olyan lesz, de inkább jobb.

Kiderült az is, hogy a szolgáltatás hivatalosan a következő néhány napban indul, az utolsó simításokat végzik, addig is mindenki barátkozhat az árakkal, meg esetleg nekiállhat karácsonyi ajándékot varázsolni iPhotóban.

Főleg, hogy minden esély megvan arra, hogy a könyv még odaérjen a fa alá: Péter szerint körülbelül öt munkanap alatt tudják teljesíteni a leadott megrendeléseket. Erre az öt napra azért van szükség, mert nyomdai ragasztásos technikával készülnek a kemény borítós könyvek, ezeknek viszont adott ideig száradniuk kell. A kész termékek a logisztikai központon keresztül a futárhoz kerülnek, akik másnapi teljesítéssel kézbesítik a csomagot.

Tervbe vettek néhány további értéknövelő szolgáltatás beindítását is, ilyen például a külföldön használt, szupermenő, MacBookra emlékeztető csomagolódoboz, vagy a kártyás fizetés, de ezek pillanatnyilag nem tartoznak a prioritások közé. Most az a nagy hír, hogy beindult a szolgáltatás, az Apcom meg felméri az igényeket, és ennek fényében dönt a továbbiakról.