Nézegettem ma reggel a látógatóstatisztikákot a Google Analytics-ben, és kiderült, hogy a Mac OS X 10.6-os szép lassan átvette az uralmat a gépeitek felett. Ha az elmúlt hónap adatait vesszük figyelembe, akkor persze látható, hogy összességében még mindig windowsos gépről nézitek a legtöbben az oldalt, második a Mac, harmadik az iPhone, negyedik a Linux.

A kategóriákat tovább bontva azonban újabb izgalmas részleteket tudhatunk meg az átlagos Appleblog-olvasóról.

Windowsban például a mai napig a 2001-es XP áll az élen, amit érthetetlen módon az NT követ, majd jön a most már hivatalosan is ordas bukásnak nevezhető Vista, ami mögé szépen felsorakozott a 7-es (utóbbi az elmúlt hét napban azonban már 25 százalékos eredményével feljött a második helyre. Na ilyen az, amikor valamit szeretnek a népek) . A statisztikákból kiderül, hogy van egy visszatérő rettenthetetlen Winnettou-nk is, aki dacolva a halállal a mai napig Windows ME-t használ.

Ugyanakkor van külön adatsorunk a Mac OS X-ről is, ami tökéletesen megmutatja, hogy a maces közösség milyen gyorsan átáll: már piacvezető a Snow Leopard, lassan kétszer annyian használják, mint a Leopardot, és 18-szor annyian, mint az XP-nél azért jóval újabb Tigert. A transzformáció végbement, ahogy mondta a Világegyetem Nagy Fekete Démonja a Howard, a kacsában, kijelenthetjük, hogy a 10.6-os sikeres lett Magyarországon.