A héten derült ki, hogy az Apple megvásárolt egy versenytársat, a 8 millió dalt kínáló online üzletet, Lalát. A hírek szerint - ebben a Wall Street Journal és az AllThingsDigital is megegyezik - a vásárlási összeg 85 millió dollár volt. Azóta azt találgatják, mik a pontos tervei az Apple-nek.

A Lala ugyanis streamelés útján terjesztette a zenéit, egyszer mindent ingyen meg lehetett náluk hallgatni, tíz centért korlátlanul hallgathattuk az adott számot online, az mp3-letöltéséért 79 centet kértek.
 
A Wall Street Journal arra a - nem meglepő - következtetésre jutott, hogy pontosan ezért vásárolták meg a céget, vagyis az Apple szeretne új szolgáltatást kínálni az előfizetőinek. Ezek alapján a megvásárolt zenéket bármilyen gépen elérhetjük online is, ráadásul még iTunes sem kell hozzá, amitől a Windowsos gépek tulajdonosai általában eléggé fáznak.
 
És ami talán még fontosabb: az iTunes Store kiléphetne az iTunes Store-ból, az előadóra vagy számcímre kereséskor a Google találatai között felugrana az üzlet releváns tartalma (erről nemrég egyezett meg a Lala és a Google), valamint más online üzletekben is árulhatná a dalait az Apple.
 
A cupertinói cég már korábban is kimutatta szándékát a nagyobb szabadság elérésére, az iTunes Preview webszolgáltatás lehetővé tette, hogy az iTunes megnyitása nélkül böngésszünk az üzletben, vagy ezen keresztül osszunk meg dalokat másokkal.