Na, ha nem lett volna elég a déli processzoros írás, itt a következő: a Fudzilla úgy tudja, hogy az Intel január harmadikától teszi elérhetővé az Arrandale-csipeket. Ezek már 32 nanométeres gyártástechnológiával készülnek, és Core i3, Core i5 és Core i7-néven kerülnek forgalomba attól függően, hogy a mag milyen funkciókkal kiegészítve működnek majd bennük. Az órajel 1,06 és 2,66 gigahertz, a fogyasztás 18 és 35 watt között mozog, bár ha csak azokat a csipeket vesszük figyelembe, amik szóba jöhetnek egy Macintoshnál, akkor elég a 35 wattot megemlíteni.

Ez az érték elsőre soknak tűnik, valójában viszont nem az: a jelenlegi Core 2-esek ugyan kevesebbel is beérik a kisebb Macintoshokban, az új csipekben azonban memóriavezérlő és grafikus gyorsító is van, így ez a két tétel nem növeli tovább a teljes rendszer fogyasztását.

Így nézve meg gyakorlatilag akármelyik MacBook Próban viszontláthatjuk őket, bár gondolom, hogy az Apple különféle pozicionálási kérdéseket szem előtt tartva eleinte csak a legnagyobb, 17 colos rendszerbe pakolja be a csipeket. Ebben a kategóriában meg akár még növekedhet is az akkuidő, hiszen a csúcsgép 2,8 gigahertzes Core 2-ese memóriavezérlő és gpu nélkül is elfűt 35 wattot, mégis 8 órán keresztül bírja a gép, a Core i7-essel ez az érték akár 9-10 órára is növekedhetne. Más kérdés, hogy egy közel 700 ezer forintos gépet ki a fene akarna béna inteles grafikus gyorsítóval megvenni.