Miközben itthon is a brand jogosulatlan használata miatt folyik a keresztesháború (Apple termékeket árusító boltok megregulázása ügyében), addig az Apple hazájában is irt minden almalogót vagy más ismerető jegyet, amit nem ő vésett alumíniumba vagy műanyagba.

Ezúttal a vállalat egy MacBook-töltőket gyártó céget kapott el a kaliforniai bíróságon, és a klón iPod-gyártó Luxprónak is megpróbálnak visszavágni.

A vád szerint a Media Solutions és az eRepalcements cégek a "Laptops for Less" brand részeként ajánlanak MacBook-töltőt, ami mindenben egyezik az eredetivel, kivéve az almalogót.

A Luxpro sem egy mai történet, a cég korábban már pert nyert az Apple támadását kivédve, sőt visszaperelte a cupertinói céget. Az Apple most az ügy áthozataláért küzd Kaliforniába azzal az indokkal, hogy a mostani arkansasi bíróság helyszíne egyik céghez sem köthető telephelyként.

A Psystar miatt is készült egy beadvány, az Apple azt kéri a bíróságtól, hogy ne kelljen már minden egyes Mac OS X után lezavarni egy féléves pert, mint ahogy William Alsup bíró ezt láthatóan elvárja. A bíró legutóbb meg is feddte korábban a cupertinói céget, hogy ugyan kiadhatta volna előbb is ezt a hülye Snow Leopardot, és akkor belevehette volna a vádiratba. Merthogy hiába tiltották el a Psystart a Mac OS X Leopard előzetes feltelepítéséről pécékre, a hópárduc neve nem szerepelt a beadványban.