Csak idő kérdése volt, hogy a korábbi jó fej (és idővel jó fejjé vált) hackerek figyelmeztetése után mikor robban a bomba, és kezd el terjedni egy valóban ártalmas károkozó az Apple telefonjain. Persze nem a gyári firmware-es telefonokon, a célpontok ismét a jailbreakelt, SSH-telepített, default jelszót használó iPhone-ok.

A féregre az F-Secure hívta fel a BBC figyelmét, a közlemény szerint egyelőre csak holland területen terjed a károkozó, ott is csak az ING Direct ügyfelei között. A féreg állítólag a tulajdonos tudta és figyelmeztetése nélkül fér hozzá adatokhoz, és küldi el azokat az adattolvajoknak egy az ING-jéhez hasonló weboldalon keresztül.

A féreg az azonos wifi-pontokra csatlakozott iPhone-ok között terjed, persze csak akkor, ha feltört példányról van szó, és a root jelszót a tulajdonos nem változtatta meg az alapértelmezett alpine-ról.

Most aztán fusson ki merre lát. Vagy írja át a jelszót a feltört telefonján. Ehhez indítsa el a Terminalt, írja be ezt: su, adja meg a jelszót (alpine, ha még nem írta át), ezután írja be ezt: passwd, és adja meg kétszer az új jelszót. Részletes leírás itt.