Újabb pletykavonat érkezik, a tabletes őrületeket már csokorba gyűjtöm, nehogy a túl nagy izgalomban le találjunk fordulni a székről.

A legújabb az, hogy a tablet mégsem érkezik 2010 első negyedévében, inkább az év második felében. Az Apple a Digitimes szerint megváltoztatott néhány hardvert, például 9,7 colos OLED kijelzőket szeretne az LG-től. A választás nem meglepő, az Apple most is a dél-koreai vállalat kijelzőit használja a Maceknél.

A lap szerint a 9,7 colos OLED panelek ára 500 dollár körül mozog, és ez adhatja a készülék gyártási költségének harmadát, ezért a tablet ma nem kerülhetne kevesebbe 1500-1700 dollárnál.

De hallgassuk meg örökoptimista elemzőnket is, szerinte 700 dollár alatt felett adni a tabletet elhibázott lépés lenne. Ő nem hiszi el a fenti pletykákat, szerinte az Apple célja továbbra is az iPod és a MacBook közé belőni az árat.

Ki is számolja nekünk, hogy jön ki a gyártási költség: az iPhone 3GS előállítása 179 dollárba van az Apple-nek az iSuppli szerint, ha ebből levonjuk a telefont, marad 160 dollár. A tablet háromszor akkora, mint az iPod, ezért az ára 480 dollár lehet. Ha tehát 600 dollárért adnák a tabletet, és eladnának belőle még ebben az évben 650 ezret, akkor ez adná az Apple bevételének egy százalékát.

Feltételezzük, a vásárlók a távol-keleti gyárakban veszik át a készülékeket, doboz nélkül, support nélkül. Csodálatos gondolatmenet, érdemes újra és újra elolvasni.