Az Apple telefonja mellett olyan sziklákat rengető döntések kaptak helyet, mint a Wikipédia létrehozása, a Napster megszűnése, vagy a Facebook és a Twitter megalapítása. Az évtized legemlékezetesebb webes pillanatait a International Academy of Digital Arts and Sciences szakértői testülete választotta ki a tíz év során kínálkozó sokmillió pillanat közül.

A Webby Awards díjjal általában weboldalakat, zenészeket, filmeket értékelnek, de a mostani összeállítás inkább a webkultúra mérföldköveit vette sorra. "Olyan eseményeket kerestünk, amik megváltoztatták az internetet és az emberek életét" - mondta Michel Davies ügyvezető.

Az Apple telefonjának 2007-es bejelentését pedig ilyennek ítélte meg a zsűri, a telefonos webböngészés rögös és kihívásokkal teli útvesztőjében az iPhone világítótoronyként adta meg millióknak a kényelmes zsebböngészés élményét. Emiatt nyolcadikként be is került az évtized best of-jába.

Az évtized legjobbja a Craigslist apróhirdetési site lett. Ezt követi a Google AdWords szolgáltatása. A harmadik helyet a - szerintem legzseniálisabb - Wikipédia 2001-es indulása kapta. Havonta 65 millió látogatót csábított 2009-ben.

A Napster-fájlcserélő 2001-es kivégzését szintén történelmi pillanatnak választották. A többiek: a Google kimegy a tőzsdére (2004), az online videók terjedése (2006), a Facebook közösségi portál (2006), az internet amerikai választásokkor betöltött szerepe (2008) és az iráni Twitter-forradalom (2009).