Na, hát ezt nevezik ördögi körnek. Az Apple bejelentette, hogy nem lesz több biztonsági frissítés minden idők talán legjobban sikerült Mac OS X-éhez, a Tigerhez. Aki tehát megbízható operációs rendszert akar használni, az kénytelen lesz átállni Leopardra vagy Snow Leopardra.

Az inteles gépeket használó maceseknek ez nem is jelent problémát. Csakhogy. A Snow Leopard nem hajlandó felmászni a régebbi, PowerPC-s gépekre, ezekre tehát csak a 10.5-ös rendszer lehet felrakni. A Snow Leo megjelenésével azonban az Apple beszüntette a Leopard forgalmazását, hivatalosan tehát csak egyetlen lehetőség maradt a júzerek előtt: az új Mac vásárlása.

Szerencsére van itt azért más opció is, a net tele van használt Leo-telepítőlemezekkel, csakhogy ezek ára a keresleti-kínálati-viszony megváltozása miatt igencsak megemelkedett: manapság már nem ritkán 250-280 dollárt is elkérnek a rendszerért, ami azért elég nagy pofátlanság. Ilyen körülmények közt tényleg a nem teljesen jogtiszta válaszcsapás tűnik az adekvátnak a júzerek részéről.