Nyugalom, ezúttal nem a negyedik generációs iPhone-okról lesz szó. Viszont több pletyka is felröppent ilyen-olyan módosítást elszenvedő iPhone 3GS-ekről, az egyik szerint az AT&T és az Apple 8 gigabájtos iPhone 3GS piacra dobását tervezi. A még karácsony előtt megjelenő modell a legkisebb 3G modellek felé kacsintgatóknak jelentene alternatívát.

Őszintén szólva nem tudom, mi lenne az értelme egy ilyen lépésnek, a kisebb memória nem eredményezné a telefon gyártási költségének számottevő csökkenését, a telefon továbbra is jól fogy, semmi oka nem lenne az Apple-nek olcsóbban adni, mint a mostani 3GS-eket. Ráadásul a hír nem előzmény nélküli, a BGR korábban a kanadai Rogers készletéből puskázott ki egy ugyanilyen, állítólag később bevezetésre kerülő tételt. Az sem jelent meg.

A másik pletyka egy tajvani gyárból érkezett az Appleinsider szerkesztőségébe. Eszerint egy UMTS/CDMA hibrid iPhone 3GS is készül, aminek többek között a Verizon örülhet nagyon, hiszen a cég CDMA2000-es hálózatán is jól érezné magát a készülék. Persze rengeteg más országban találkozhatunk ezzel a szabvánnyal. Egy ilyen lépésnek egyetlen célja lehet: a telefon eladási csatornáinak bővítése.

Magyarországon is egyre több jel utal arra, hogy az Apple kiszélesíti az elérhető szolgáltatók körét, úgy tűnik, máshol is erre számítanak. Reméljük a legjobbakat.