Úgy tűnik, az Apple vezetése kevésnek ítéli az iPhone biztonságáért tett eddigi erőfeszítéseket, ezért a közelmúltban új álláshirdetéseket adtak fel. Mondanom sem kell, hogy iPhone OS Platform Security Manager pozícióba keresnek jó vezetői vénájú, tapasztalt és innovatív ötletekkel előálló munkaerőt.

Nem tudni, hogy az állást egy meglévő pozícióra írták ki, és valaki repül, vagy plusz embert keresnek.

Az álláshirdetés még azelőtt kikerült, mielőtt Geohot átvette volna az uralmat a legújabb baseband felett, viszont nem kizárt, hogy az új ember feladata a jailbreak ellehetetlenítése lenne. Ez valószínűleg jelentős erőforrást elvesz a biztonsági teamtől.

És ha már a jailreak és biztonság került szóba: feltört telefonokon egy súlyos és elég gyakori hiba, hogy a felhasználó elfelejti megváltoztatni a root jelszavát, és aktiválja az SSH-t (te is közéjük tartozol?). Egy holland srác eljátszott ezzel, SMS-t küldött az ilyen - nulla - biztonsággal rendelkező telefonok gazdáinak, hogy bármit tehetnek a készülékkel, egy weboldalon keresztül fizessenek neki öt dollárt, és ő megmondja, hogyan kell helyrehozni a tévedést.

Hogy, hogy nem, a feltörő később már nem volt ekkora legény, valószínűleg befenyítették zsarolás gyanújával, szóval a weboldalon ingyenessé tette a követendő eljárást tört telefonosoknak - akik ezáltal sokszor sebezhetőbbek is egyben.