Zach Gage nem mindennapi ötletet vitt egy játékba. A Lose Lose egy sima űrhajós-lövöldözős marhaságnak tűnik, de a velünk szembejövő ellenséges járművek valójában a home könyvtárunk mappáit szimbolizálják, és ha kilövünk egyet, azzal az adott mappát is törli a program.

Az alkalmazás azonban nem váratlanul csap le, a letöltés előtt a weboldalon is találkozhatunk a figyelmeztetéssel, sőt a program futása előtt is megkapja a kellő tájékoztatást a felhasználó. A kilőtt űrhajók ráadásul megsemmisülésük pillanatában kiírják, mit töröltek a merevlemezről. A Symantec mégis trójaiként jegyezte be a játékot, az ő adatbázisukba OSX.Loosemaque néven került be a szösszenet.

Szerintük ugyanis a program egy kis módosítással alkalmas lehet arra, hogy kárt tegyen a felhasználók adataiban, hiszen csak el kell távolítani a feliratot a játék elejéről, és máris gyanútlanul smirglizi le mindenki a merevlemezét.A játék készítője úgy definiálja az alkalmazást, mint egy "art project"-et. Arra kívánja felhívni a figyelmet, mennyire fontossá váltak az elektronikus adataink. Nekem egyébként tetszik az ötlet - már nem malware formában -, el tudom képzelni, micsoda megtisztulás lehet végigvinni a pályát, önfeledten röhögni egyet, aztán kidobni a számítógépet az ablakon.

Másnap pedig venni egy új iMacet, és visszatölteni mindent Time Capsule-ról.