Hazai pletykák szerint Mac OS X hamarosan (jövőre) beépített magyar nyelvvel jelentkezik, vagyis az operációs rendszer telepítésénél választani lehet a Hungariant is. Persze nem kötelező.

Ezentúl tehát nem a hazai Apple disztribútor (hanem az Apple) feladata lesz az aktuális verzióhoz tartozó szavak lefordítása, elküldése Cupertinóba, és megspórolhatják azt a három-négyhetes várakozást, amíg az Apple jóváhagyja azt. Emiatt az egész fordítási procedúra kábé két hónapig tartott eddig, így sokszor előfordult, hogy az új frissítéssel együtt megérkezett a magyar lokalizáció is - csak éppen az előző verzióhoz.

Egyúttal valószínűleg ezzel a lépéssel kőbe vésik a felszólító módot a magyar változatokban, de arra azért kíváncsi leszek, mennyiben jelent majd változást a fordítócsere.

Az Appleblogon egyébként ezzel kacsolatban titeket is megkérdeztünk, több mint hatszáz olvasó nyilvánította ki véleményét, eszerint 47 százalékotok csak angol operációs rendszert használna, 44 százalék a Windowsos nyelvezet átemelését szeretné (amit már megszokott), és csupán 7 százalékotok állt ki az Apple újfajta felfogása mellett.