Lassan felkerekedem, indulok az XMS-be (meg útközben még pár boltba), ugyanis este hétkor kezdődik az új üzlet megnyitója. Handrás úgy érezte, nagyobb térre van szüksége a kibontakozáshoz, ezért ma brand new üzlethelyiségbe költöztette az XMS-t.

Pontos adatokat nem tudok (négyzetméter, HUF, stb.), de a meghívó szerint kétszer gyorsabb, kétszer jobb és kétszer szebb lesz az üzlet, új bútorokkal meg minden. A kiállított géppark változatlan, a remények szerint senki nem hányja le az új 27-es iMacet, a zenéről remélhetőleg egy seregnyi iPig gondoskodik.

Időnként bejelentkezem, hogy érdekesebbnél érdekesebb tényeket szolgáltassak nektek, az egyre növekvő pezsgőfogyasztás miatt előfordul, hogy összeakadnak a billentyűk előttem, ezért előre is elnézést.

Extra igényeket kommentekben küldhettek, a kellő mennyiségű pia után vállalok bármit a kézenállást és a tigrisbukfencet leszámítva.

Csuda dolgokat lehet látni a Duna Plazában. A biztonsági őrök Segway-jel járkálnak, ahogy elnéztem ezeket a nagyon komoly öltönyös melákokat suhanni a kétkerekűn, az jutott eszembe, hogy valószínűleg lehetetlen megtartani a komolyságot, ha az ember egy kis liftbe akar begurulni egy ilyennel. Ennyi erővel egy Darth Vader-maszkban is próbálkozhatnánk fagottozni.

A hét órási kezdésről kicsit késtem, mert a földszinten meggyőztek, hogy új szemüveglencsékre van szükségem, de szerencsére az orvosi vizsgálat és a lencse cseréje is megvolt 40 perc alatt.

Na de térjünk rá arra, amiért itt vagyunk.

Az új üzlet a második emeleten van, rögtön a mozi mellett, vagyis az XMS csak néhány üzlethelyiséggel arrébb merészkedett.

Az alapterület 90 négyzetméter, az asztalok fehérek és impoznsak. A bolt inkább vertikálisan terjeszkedett, most az az ember érzése, hogy nyugodtan séteálgathat a boltban anélkül, hogy bárkihez az intim távolságon belül kelljen merészkednie. Az meg úgy uszkve egy méter nálam.

Egyébként itt van az Apple színe-java, az angliai központból is képviseltette magát néhány fejes, és persze az Apcom is felvonult.

Handrás fotósa sajnos kimaradt az eseményről, érjétek be ezekkel:

Az van, hogy az új szemüveglencs miatt fáj a fejem, erre ráittam néhány pezsgőt, úgyhogy eléggé fáj a fejem. Egyébként mondtam már, hogy fáj a fejem?

Handrás elmesélte kálváriáját a megnyitással, a tűzjelző rendszert teljesen át kellett alakítani, tegnap éjjel még itt izzadtak a munkások. Kállai Ferenc után: ki mondta, hogy az élet habostorta?

Újdonság, hogy minden iMac és laptop mellé került egy-egy iPod touch, ami elég jól fest a gépsor mellett. Mondjuk kockázatos dolog, Handrás szerint múlt héten elloptak a boltból két iPod touchot, amik nem voltak lelockolva. Most már nem fordulhat elő ilyen.

Sikerült megtudnom néhány részletet a magyar Apple háza tájáról, még utánajárok az infóknak, és értesítelek titeket.

Ja, és még egy kis plusz adalék: egy Samsung monitoron a sarokban Handrás fotói úsznak be és ki - természetesen a kínálatban félmeztelen lányokból sincs hiány. Van egy olyan érzésem, hogy erről az Apple sem tudott.