Egy michigani, perekből élő vállalat megtalálta magának az Apple-t is, miután már pert nyert a Sony, a Canon és a Fuji ellen összesen 63 millió dollár értékben. A St. Clair Intellectual Property Consultants szerint az Apple által forgalmazott kamerák négy általuk birtokolt szabványt sértenek meg, ezek leginkább a digitális, számítógéppel kompatibilis képek készítésére és kezelésére vonatkoznak.

A vállalat emelett pert indított a Nokia, a Hewlett-Packard, a Kodak, a Verizon, a Motorola, a Sanyo és a Research in Motion ellen is, valószínűleg hasonló okokból.

A beadvány nem nevezte meg pontosan, melyik Apple-kamerákra gondol pontosan, az iPhone, az iPodok vagy a Macek beépített megoldásaira, esetleg az egész intézményre úgy ahogy van.

Ami külön érdekes, hogy az Apple nyilatkozott az ügyben - sosem szokott -, kijelentették, hogy nem válaszolnak a beadványra, mert az akár jogos, akár nem, rengeteg energiát és időt vesz el. See you in court.

Elég kemény perek vannak most az Apple jogi képviselőinek nyakán, a magát idiótának álcázó Psystar sem könnyű falat, velük januárban kezdődnek a tárgyalások, a Nokia gigapere is csak most kezdődött (az Apple válasza itt olvasható teljes hosszában), és most ez a nem sok reményekkel kecsegtető szabadalmi ügy is kezdetét veszi.