Az egyre szaporodó csiripelések mellett, amire Csaba is utalt egy korábbi posztban, és amit egyébként a szakmabeliek is megerősítenek, egy újabb utalást talált Ubk nevű olvasónk a Vodafone számla mellé csatolt magazinjában. Ebben az iPhone képe mellett a következő szösszenet olvasható:

Még mielőtt azonban örülnénk, felhívnám a figyelmet a pár száz karakterbe sűrített tévedések miriádjára. Azt állítja a drágám, hogy csak 2010 januárjától, és csak Írországban és Angliában árulja majd a Vodafone az Apple mobilját.

Fail. A Vodafone tíz országban kezdte meg az iPhone 3G forgalmazását, köztük Ausztrália, Olaszország, Portugália és a többi.

Ezután arra tér ki a szöveg, hogy az Apple talán leszámol azzal a politikájával, hogy csak egyetlen szolgáltató terítheti a telefont egy országban. Ez is fail, hiszen mondjuk Ausztráliában az összes terítheti, köztük a Vodafone is, és még számos országban van kettő-három szolgáltató beállítva a dologra.

Kínát meg ebbe már nem is keverném bele, ott ki tudja ki kinek mit engedélyez, pontosabban az állam és semmit, szóval ez egyrészt egy újabb jel a szolgáltatók bővítésére Magyarországon, másrészt meg nem az, mert tájékozatlanságból is adódhat a feltételezés.

Ettől függetlenül mi is úgy tudjuk, az Apple sokkal nyitottabb a kérdésben. Csak hát jó lenne elolvasni a magyar T-Mobile-lal kötött éves szerződésüket is.

Ubk-nak köszi a képet és az infót.