Naná, hogy a Google legújabb, turn-by-turn típusú fejlesztésére gondolok. Az ingyenes, Google Maps alapú alkalmazás első public bétája ugyan csak az Android 2.0-ával jelenik meg november 6-án, de a Menlo Park-i cég elmondása szerint folyamatosan tárgyalásokat folytatnak az Apple-lel is, hogy a program iPhone-ra is megjelenjen.

Olyan állatságok lesznek benne a programban, amiket a Google Mapsban már megszokhattunk, Street View, Satellite nézet, keresés üzlet nevére, vagy infók a forgalmi helyzetről - már ahol. A navigációt ráadásul hanggal is vezérelhetjük.

Vic Gundotra, a Google fejlesztési igazgatója szerint az iPhone 3GS képességei elegendőek az alkalmazáshoz, de nem tudta megerősíteni, hogy az valaha is elérhető lesz-e az Apple telefonján.

Az iPhone-ba integrált Google Maps után a beépített navigáció lehetősége is azért kiált, hogy a két cég ássa el a nemrégiben kiköszörült csatabárdot, hisz bár az Apple nagyot szakít a rosszabbnál rosszabb, több tízezer forintos turn-by-turn alkalmazások eladásaiból, nagyot dobna a telefon népszerűségén egy ilyen lépés. Vagy legalábbis nem maradna el az Android mögött sofőrügyben.