Épp csak frissült az iMac-vonal, még meg sem írtuk az első teszteket, amikor újabb pletyka kezdett el terjedni: az asztali géphez hasonlóan négymagos processzort kap az Apple laptopja is. Logikus, amit a 9to5Mac ír, hiszen a G5-ös korszakot leszámítva a MacBook Pro jellemzően megkapta az iMac legerősebb csipjeit is, ráadásul a lap úgy hallotta, hogy megkezdték az Apple Store-ok alkalmazottainak átképzését: elmagyarázzák nekik, hogy miért lesz jobb az új gép, mint a régi, hogy ők ugyanezt tovább adhassák a betévedő vásárlóknak.

További jel, hogy a Snow Leopard 10.6.2-es buildjébe az alábbi listát találták:

Az operációs rendszer tehát támogatja a 6-os MacBook Prót is, ami azért érdekes, mert a legújabb verzió az 5.5-ös. Jön tehát az új gép.

A 9to5Mac szerint az alábbi csipek kerülgetnek a laptopoba:

Az oldal nyilván téved, ettől függetlenül azért érdemes átnézni a kínálatot. Látható, hogy az Intel már elég komoly termékkört tud felmutatni az i5-i7-témakörben, ezek a csipek ugyanazt a Nehalem-architektúrát használják, különbség főleg az elméleti magok számában van: fizikailag mindegyikbe négy került, az i7-esek azonban a HyperThreadingnek hála a rendszer számára nyolcmagosnak látszanak, ami kemény többszálas számítás alatt hozhat 20-30 százaléknyi pluszteljesítményt.

És a legjobb funkció, a Turbo Boost is benne van a processzorokban, aminek akkor van jelentősége, amikor az adott alkalmazás nem tudja kihasználni a több magban rejlő erőt: ilyenkor a rendszer egyetlen mag teljesítményét nyomja meg, a 2,66-os Core i5-ös például hirtelen 3,2 gigahertzre ugrik, ami ugye 20 százaléknyi plusz.

Ezzel együtt a táblázatban szereplő processzorok biztosan nem kerülnek a MacBook Prókba, hiszen azok fogyasztása 95 és 130 watt közötti, ami azért erős túlzás egy laptopban. Mert ami egy hálózatra között, 27 colos asztali gépben még elmegy, az a hordozható rendszer 95 wattórás akkumulátorát körülbelül három óra alatt lemerítené, és az elég komoly visszalépés az eddigi nyolcórás üzemidőhöz képest.

Van azonban olyan, 7-es és 8-as sorozatú Core i7-es, aminek alig 45 watt a fogyasztása, na azokat el tudom képzelni egy MacBookban. Vagy még inkább a még meg sem jelent Arrandale-alapú Core i7-eseket, amik már integrált grafikus gyorsítót is kaptak, fogyasztásuk meg 18 és 35 watt között mozog. Ezeket azonban még nem is tette elérhetővé az Intel.