Megjöttek az új Macek, "minden van!", ahogy a GTA megyarítása anno kijelentette, de hát mi azért csak szívjuk a fogunkat, amikor az európai árakat nézzük hozzá az amerikaiakhoz. Még akkor is, ha tisztában vagyunk vele, hogy a kinti árak nem tartalmazzák a forgalmi adót, az itthoniak meg igen.

Most gonosz leszek, és még jobban fájdítom a szíveteket. A nagy büdös államokban a szemét mázlisták még olcsóbban juthatnak hozzá az új gépekhez, az Appleinsider táblázatából kiderül, hogy szá-kéccá dodót lehet még lefaragni a cuccosok árából.

Csak példaként, a mostani leggyengébb iMac, ami olyan erős, mint az eddigi legizmosabb (csak nagyobb), 1093 dollárért megvehető (átszámítva 193 ezer forint, itthon 255 ezer nettó). Összehasonlításképp: egy 24-es Cinema Display 900 dollár, alig olcsóbb, mint egy komplett gép.

A fehér Macbookot már 900 dollárért meg lehet venni (átszámítva 160 ezer forint, itthon 210 ezer nettó), a legkisebb MacBook Pro alig több egy ezresnél (átszámítva 190 ezer, itthon 270 ezer nettó).

Azért ezzel így ország-világ előtt eldicsekedni szerintem a pofátlanság teteje. Mi több, szemétség. Most személyesen és egyenként gyűlölök mindenkit, aki ezekben az áruházakban vásárol. Villanyborotvával nem lehet az ember öngyilkos, igaz?