Nem szép dolog az első randin rögtön a másik belsőségeiben kutatni, csináljuk ezt akár egy csavarhúzóval vagy bármilyen testrészünkkel. Az iFixit mégis nekiállt szétszedni az új, unibody műanyag MacBookot, úgy érezték a srácok, ez a kapcsolat elbír ennyit.

Az első, ami feltűnik, hogy a firewire port eltűnt, mostantól csak a MacBook Prósok használhatnak ilyen adatátvitelt. Milyen érdekes, nemrégiben pont fordítva volt, a 13 colos Próban nem volt FW, a kis műanyagban meg igen. Ilyen őrült világ ez.

Az viszont nagyon durva, hogy a laptopról eltűnt az infra jelvevő, vagyis ez lett az egyetlen Mac, amit nem lehet távirányítóval használni. Eltűnt továbbá a külső akksi használtságjelző lámpa. A Prókhoz hasonlóan egyetlen audió ki-bemenet váltotta a dupla csatlakozókat.

A szétszedés másik fontos tanulsága volt, hogy az akkumulátor többé nem cserélhető user friendly módon, még egy speckó csavarral is lerögzítette az Apple, hogy a szervizesek merjenek csak hozzányúlni. Valójában elég erre is egy csavarhúzó.

Az akksi 60 wattórás, picit nagyobb a régi szappantartó 55 wattórás telepénél, ellenben valamivel könnyebb az elődnél. Ez viszont ilyen remek hír: