Eddig is volt magyar Apple-oldal, még ha annak nem is volt köze az anyahajóhoz: a hazai disztribútor, az Apcom üzemeltette, ami korábban meg is látszott rajta, hiszen dizájnban rendre elmaradt amerikai megfelelőjétől.

Az elmúlt években szerencsére sokat fejlődött az Apple.hu, ennek ellenére voltak olyan kezdeményezések, amik kifejezetten követelték, hogy legyen eredeti, a központ által üzemeltetett oldal. Ezt arról lehet megismerni, hogy a német, francia, cseh site-hoz hasonlóan az Apple.com-ról nyílik, aztán a perjel után jöhet a .de, .fr, .cz.

És most már a .hu is, elkészült ugyanis az oldal magyar verziója. Nem tudom, pontosan mikor kezdett el üzemelni, mindenesetre wobe ma linkelte be a blogra a site-ot, és a többi hazai oldalon is mostanában kezdtek csak el kommentelgetni róla. Mindenképpen friss hírről van tehát szó.

Ha megnézitek az oldalt, láthatjátok, hogy jelenleg még vásárolni sem lehet róla, csak ha átugrunk az Apcom vagy a T-Mobile site-jára. Információból sem kapunk feltétlenül többet, mint az Apple.hu-n, ettől függetlenül egy újabb olyan nyommal gazdagodtunk, ami azt igazolja, hogy az anyahajó egyre közelebb járőröz Magyarországhoz.

Volt már erről szó korábban is, az utóbbi hónapokban ugyanis rengeteg jelét lehetett látni annak, hogy komolyabban veszik a magyar piacot: jobb lett a garanciális ügyintézés, a premier utáni napokban megérkeznek a legújabb modellek, bejelentették, hogy budapesti központot hoz létre a vállalat, hazai újságírókat utaztattak külföldi rendezvényekre, most meg ez.

Remélem, a következő egy iTunes Music Store lesz.