Újabb pletykafolyam zúdult ránk, amik nagyjából azokat a híreket erősítik meg, amiket korábban is lehetett hallani. Eszerint a hamarosan debütáló iMac-ek a négymagos Core i7-es mobilchipeket, egészen pontosan a Clarksfield középső, olcsóbb változatát kapják majd, a brutális i7-920XM ára ugyanis 1000 dollár, ebből nehezen lehetne teljesíteni az 1200 dolláros alsó árat az asztali monitorral egybeépített gépekre.

Ez ugyanaz a processzor, amire Csaba korábban már gyanakodott, mint tökéletes választás a következő generációs asztali iMacekbe. A maximális 75 Wattos, átlag 45-ös fogyasztás teljesen rendben van egy négymagos állathoz képest, ami a Hyper-Threadingnek köszönhetően ez akár nyolcnak is látszódhat.

Azt is sikerült megtudni Apple-közeli forrásokból, hogy a Blu-ray-lejátszókat az utolsó pillanatban kihagyták az új gépekből, a gyártás megkezdése előtt nem sokkal. Valószínűleg problémák merültek fel, amiket már nem volt idő javítani, ezekből pedig mostanában épp eleget láttunk.

Az utóbbi pletykát a Daring Fireball is megerősítette korábban, szóval nagyon valószínű, hogy az optikai meghajtók terén nem lesz változás. Viszont a proci miatt megéri kipróbálni az új gépeket.