A katonaság négy olyan videomegfigyelő rendszert telepít a közeljövőben, amiket Apple szerverek szolgálnak ki. A telepítő cég elsősorban a biztonsággal indokolta ezt a döntést, hiszen míg a Windowsos rendszereken folyamatosan a külső behatások ellen kell védekezni, Mac OS X esetében ez a probléma sokkal kisebb mértékben nyom latba.

Az it-sok először lázadoztak a dolog ellen, de aztán beadták a derekukat, mesélte a telepítést végző VideoNEXT nevű cég vezetője, Chris Gettings, aki a biztonság miatt a Mac OS X és a Linux mellett állt ki, de mint elmondta, a kezelői felület sokkal fejlettebb az Apple operációs rendszerében.

Egyszerűen csak működik - mondta Gettings. Nincsenek memóriafoglalási gondok. (Csak aztán nehogy bejelentkezzen a csávó Guest Accounttal, mert aztán órákig csinálhatja a fekvőtámaszokat).

A vezető kiemelte a Macekben az alkatrészek összhangját. Korábban egy Dell géppel építettek ki egy kamerarendszert, és utólag derült ki, hogy a cég megváltoztatott egy chipet az alaplapon. Ez pedig rendesen visszavett a teljesítményből.

"60 kamerát köthetsz egy Apple-szerverre, miközben ugyanolyan specifikációjú Dell vagy HP gépek csak 50-et tudnak kiszolgálni".

Az amerikai hadsereg egyébként 2005 óta távolodik a Windowsos rendszerektől, biztonsági okok miatt. A kevesebb támadás miatt az ausztrál rendőrök is kiálltak nemrég a Mac OS X és a Linux mellett. A hatóság hivatalosan is azt ajánlotta a lakosságnak, hogy ne használjanak Windowst az internet banking szolgáltatások igénybevételére.

"Az első szabály, hogy ne kattintsunk a bank oldalára vezető linkekre, a második, hogy kerüljük el a Windowst" - áll a közleményben.