Amióta Intel-processzorok dolgoznak az Apple gépeiben, azért nem olyan nagy varázslat kitalálni, hogy milyen változások várnak a Macintoshokra, de mindig érdemes eljátszani egy-egy pletykával. Most a Hardmac állítja, hogy tudja, milyen csip kerül a 2010-es Mac Prókba: a legújabb generációs Gulftown-processzor, állítja a lap.

Ez ugyanúgy Core i7-es, mint ami jelenleg szolgál az Apple csúcsmodelljében, csak annak egy javított, átalakított verziója. Az Intel ugyanis csak páros években mutat be új processzorcsaládot, amit páratlan években finomhangol, most pont ennek lehetünk szemtanúi: a 45 nanométeres gyártástechnológiát 32 nanométeresre cserélik, így sokkal több tranzisztort lehet bezsúfolni egységnyi területre.

A Gulftown tehát 6 magos lesz, 8 megabájt helyett 12 megabájt gyorsítótár kerül bele, és a fogyasztás is csökkenhet. Akár még úgy is, hogy a csúcs Mac Próban nem 8, hanem 12 mag dolgozik majd, amik együttesen 24 feladatszálat tudnak kezelni. Ja, és maximálisan 128 gigabájt memória lesz pakolható a gépbe a pletykák szerint.