A Broadpoint.AmTech elemzője, Brian Marshall jelentette ezt ki, miután végignézte az elmúlt tíz év Mac-eladásait. Az adatokat összevetette a Microsoft operációs rendszereinek megjelenésével, valamint más piaci eseményekkel, és szerinte az Apple sosem bánta meg, hogy piacra dobtak egy Windowst.

Marshall szerint ironikus, hogy szerintük a Microsoft új operációs rendszerei inkább megdobták az eladásokat, ha nem is azonnal, de késleltetve. Úgy látják továbbá, hogy az Apple-re egyéni szabályok érvényesek, a sikerei és a bukásai nem köthetően a piac jellegzetes eseményeihez.

Az elemzők szerint az Apple a következő öt évben megduplázhatja a Mac világpiaci részesedését a számítógépek piacán, a mostani kábé négyről nyolcra nőhet a tortaszeletük. A kétszerezés úgyis elég divatos mostanában, a Snow Leopard is megduplázta elődje sikerét, ami pedig a Tigernél volt kétszer sikeresebb.

Az Apple szokásos negyedéves jelentése egyébként október 19-én várható, a becslések szerint a három hónap alatt 10 millió iPodot, 2,8 millió Macet és 7 millió iPhone-t adhattak el, ez utóbbi pedig épp rekord is lenne. Az eddigi számok: