Ez az egyik legszebb bug, amiről valaha hallottam. Egyre több felhasználó számol be az Apple fórumain arról, hogy a Snow Leopard telepítése után az operációs rendszer - teljesen önállóan - letörli az összes személyes tartalmat a gépről. Annyi rásegítést igényel csak a művelethez, hogy a kalandvágyó júzer lépjen be a rendszerbe egy Guest Accountal, majd váltson vissza a saját felhasználói fiókjára. Ilyenkor azt veheti észre, hogy a könytárai olyan üresek, mint az egynapos csecsemőké.

Mint kiderült, ehhez az kell, hogy a Snow Leo update előtt a Guest Account legyen engedélyezve login esetében. Amikor ezután bejelentkezünk az új operációs rendszerbe a Guest Accounttal, még minden jónak tűnik, megvannak a fájlok, miután azonban visszajelentkezünk a saját fiókunkba, eltűnik minden, az alkalmazások cache-ei is törölve lesznek. Az operációs rendszer ugyanis a vendégfiókból kilépés után a rendes fiók adatait is letörli, nem nagy ügy.

Ahhoz képest, hogy a bug nagyon is kritikusnak nevezhető, és a kezdetek óta fennáll, az Apple csak tegnap délután ismerte el a létezését. A szóvivő szerint észrevették a hibát, ami nagyon kis százalékban okoz ilyen jelenséget, és dolgoznak a megoldáson. A hamarosan érkező második Snow Leopard-frissítésbe még belefér a mintegy 150 hiba kijavításán túl.