Legalábbis a Silicon.com idei felmérése szerint. Az Agenda Setters 2009-es listán az Apple alapítója az első, őt követi Evan Williams, a Twitter vezetője és alapítója. Jimmy Wales, a Wiki Media alapítója és a Wikipedia társalapítója a harmadik.

A lista egy szakmai zsűri véleménye alapján készült, a tagok megnevezték a globális tech iparág legmeghatározóbb alakjait. Maga az agenda setter kifejezés ebben az összefüggésben olyasmit takar, hogy az adott termék mennyire változtatta meg a felhasználók gondolkodásmódját, véleményét, vagy mennyire képes hype-ot okozni a vásárlókban. És hogy miért az Apple, arra egy Apple-fanatikus véleményét érdemes idézni: "Steve Jobs előbb tudja, mire van szüksége a vásárlóknak, mint ők maguk".

Az elbírálás tehát nemcsak az új termékek felhozatalának köszönhető, de az Apple esetében például sokat nyomtak a latba a tablet körüli pusmogások, ugyanis az Apple-től ismét egy korszakalkotó megoldást várnak, miközben még senki nem tud semmit a kütyüről.

Az egyik bíráló kiemelte, hogy nagyon kevés manapság az igazán innovatív cég, de Steve Jobs almája még mindig csillogó és friss. Mások a varázskezű Midas királyhoz hasonlították. Meg nem erősített információk szerint bizonyos polinéz népek istene is ő.

Az Apple vezére másodszor kerül fel a listára aranyérmesként (legutóbb 2003-ban volt első), ilyen nem történt az Agenda Setters eddigi tíz éve alatt. A Google-os Eric Schmidt hatodszor került fel a listára, új belépő az Oracle alapítója, Larry Ellison. A top 10-ben találjuk még Barack Obamát is.