A Mobilecrunch csapata névtelen tippet kapott, egy megbízhatónak tűnő forrás számolt be nekik a Microsoft titkos projektje, a "Pink" mindennapjairól. Ez az a részleg, amit az iPhone és az iPod végleges kivégzésére szántak.

A Pink Projekt abból a Danger nevű cégből lett átalakítva, amit két éve a Microsoft 500 millió dollárért vásárolt, hogy a Windows Mobile egyre fogyatkozó népszerűségét megerősítse. A forrás szerint azóta felmondások és kirúgások hada biztosította azt, hogy mostanra már senki sem tudja az ottmaradt emberek közül, hogyan kell kiadni egy terméket.

Mi több, a Pink Projekt dolgozói állítólag maguk is utálják azt, amin dolgoznak, amit az első kiszivárogtatott képek alapján meg is tudok érteni. A forrás szerint az egyetlen, ami a csapatot még motiválja, hogy a Windows Mobile 7 team orra alá dörgöljenek.

A korábban ígért online store külső alkalmazásoknak egyáltalán nem lesz az új készülékekben, a mostani dolgozók ugyanis már nem tudják, hogyan kell egy olyat összehozni. A kisebb készülék állítólag egy katasztrófa, használhatatlan a touchscreenje, a telepe alig bírja. Mindent összevetve, a projekt állítólag nem sokkal a megsemmisítés előtt áll, és nemsokára lefújják.