Megvan, hogyan nem fogják hívni biztosan az Apple új egerét. Pont jókor jön az Apple-nek a beviteli eszköz frissítése, hiszen a szabadalmi hivatal a héten mondta ki, hogy a Mighty Mouse elnevezés ezentúl csak a Man & Machine-t illeti meg, legalábbis ami a számítógépes kütyük piacát illeti.

Az Apple ugyanis 2004-ben, néhány hónappal a Man & Machine után dobta piacra az egerét ugyanezzel a névvel. Van egy harmadik Mighty Mouse is a történetben, de ő 1955-ben született, a CBS tévécsatorna félig egér, félig Superman hőse. Az Apple végül tőlük licencelte a nevet - mostanáig.

A vízálló egereket gyártó vállalat tavaly perelte be az Apple-t a név miatt, szerintük (és a bíró szerint is) a tévésekkel kötött licencszerződés nem érvényes, hiszen a cupertinóiak terméke mégiscsak közelebb áll a Man & Machine-hoz, mint egy rajzfilmfigurákhoz, és ugyanazon a piacon azonos névvel nemigen fér el két egér.

Reméljük, hogy az Apple nemcsak a bírósági ügy miatt frissíti a termékcsaládot, az új név mellé kapunk valami extrát is.