Az NPD 2300 ügyfél bevonásával végzett felméréséből kiderült, hogy a Mac piaci részesedése az Egyesült Államokban elérte a 12 százalékot. Ez jelentős növekedés az előző év azonos időszakához képest, amikor még csak 9 százaléknál tartottak az Apple gépei. A kutatásból azonban kiderült az is, hogy a maces háztartások 85 százalékában azért van egy Windows-pc is.

A számokat alaposat ávtizsgálva megállapították, hogy jelentős különbség van az alapvetően pc-s és az alapvetően maces családok közt. 

Ahol van Apple-gép, ott az esetek kétharmadában három vagy több számítógép üzemel, míg ahol nincs, ott csak egyharmados ez az arány. A Mac-júzerek mobilabbak is, hiszen 72 százalékuknak van notebookja, míg pc-s társaiknak csak az esetek ötven százalékában.

Az összes háztartás harmadában van iPod, ha csak a maceseket nézzük, 63 százalékra emelkedik ez az arány. És miközben az Apple-tulajdonosok felének van valamilyen navigációs rendszere, az összes háztartást vizsgálva csak egyharmados eredményt látunk.

Kiderült az is, hogy egy átlagos Apple-háztartásban 48, míg egy átlagos pc-s háztartásban 24 elektronikai kütyü van. Aztán kiderült az is, hogy miért: míg a Mac-felhasználók 36 százaléka keres legalább 100 ezer dollárt egy évben (ez vásárlóerő-paritáson számolva adók után kábé egymillió forintos havi fizetést jelent), addig a pc-seknek csak a 21 százaléka.