Na, itt az ideje, hogy megint valami innovatívval rukkoljanak elő ezen a téren a cupertinóiak, a 2005-ben piacra dobott Mighty Mouse finoman szólva sem volt elsöprő siker. Most viszont, a multituch-őrület közepette meglepne, ha az Apple nem valami többujjas matatással kapcsolatos beviteli módot tálalna elénk.

Merthogy a pletykák szerint ezt tervezik az új egérrel, sőt, új billentyűzet is várható, mégpedig nem is soká, az asztali gépek frissítésével új beviteli eszközök is jöhetnek. A források szerint a Mighty Mouse rendelésekre is két hetes várakozást ír elő az Apple, erre pedig állítólag két éve nem volt példa.

Az Apple egyébként bármelyik percben frissítheti a meglévő asztali Mac-termékpalettát. A cég értesítette a kerekedőket, hogy 2-3 hetes várakozási időt irányozzanak be a Mac mini rendeléseikre. Az Apple általában 3 nap alatt szállítja a gépeket, ilyen kiértesítés pedig mindig hardverfrissítés előtt szokásos.

A legnagyobb kerekedőházak már eladták a teljes készletüket a legkisebb Mac miniből, a rendelés teljesítése az Apple által ajánlott 2-3 hét a legkisebb asztali gépek esetében. Az iMaceknél 3-5 napos szállítást írnak Cupertinóban, ami ugyan hosszabb, mint a szokásos, de azért máskor is előfordult.

Pedig leginkább utóbbiak frissítését várjuk. A pletykák kecsesebb házról, erősebb hardverekről, új Core i7-esekről, Blu-Ray-lejátszóról és alacsonyabb árról szólnak. Meg újratervezett, alumínium távirányítóról, és a most már véglegesen is ezüst-feketébe átcsapó dizájnba valószínűleg az új egeret is belevonják. A Mac minikhez nemigen tudnak érdemben hozzányúlni.

És akkor lássunk egy kis történelmet, valamint az új billentyűzet méreteit (ezt egy szövetségi hivatal tette közzé, az Apple rápirítására gyorsan eltávolították a képet, de nem elég gyorsan):