Ha hozzávesszük, hogy csak az Inteles gépekre mászik fel a hómacska, ez egy elég szép eredmény. Az arány pedig folyamatosan nő.

Augusztusban csak egy, szeptemberben már 18 százalékos részesedést mértek a Mac OS X-es gépek használói között a Net Applications webforgalmat figyelő algoritmusai. Világviszonylatban az összes operációs rendszer figyelembevételével az OS X részesedése 5,12 százalékra nőtt (figyelem, ez nem eladási adat), ami az augusztusi 4,87 százalékhoz képest (ez sem) szép eredmény.

A váltás inkább a Leopard rovására látszik, de a Tigeresek közül is áttértek néhányan (bár ez nem állapítható meg egyértelműen a fenti tortából). Én a Tigeres Mac minimre nem tettem fel a hópárducot, és valószínűleg nem is fogom. Ha az új ficsöröket nem számítjuk, szerintem még mindig a legstabilabb és leggyorsabb Mac OS X, ráadásul az Exposéja is sokkal használhatóbb.

Én is végeztem egy kis kutatómunkát. Az Appleblogon szeptemberben a 10.6-ost használók aránya 40 százalék, vagyis messze meghaladjuk a világátlagot. Összesítésben egyébként 32 százalékotok használ Mac OS X-et, 61 százalékotok a Windows valamelyik megtestesülését. Ami még érdekes, hogy többen kattintanak iPhone-ról, mint Linuxról.