Sosem gondoltam volna. Persze egyik oldalt sem kell félteni, miközben Steve Jobs általában humoros formában szól be a redmondiaknak, Ballmer erőből tüzel, és általában mellélő. Szegény Ballmer mindig ott lyukad ki, hogy a PC olcsó, a Mac meg drága.

Legutóbbi nyilatkozatában arról is beszélt, hogy a Macek piaci részesedése alig látható ütemben nő, vagyis nem jelent veszélyt a Microsoftra nézve. Az is mondta, hogy a Safari és a Chrome egy kerekítési hiba (ezzel utalva a piaci részesedésük nagyságára, illetve annak növekedésére), és kiemelte, hogy a Windows olcsóbbá tételével nagyon jó fej volt.

Más kérdés, hogy az Internet Explorerrel a hátam mögött én nem nagyon szólnék be sem a Chrome-nak, sem a Safarinak, és nem emelném ki a Windows 7 120 dolláros upgrade lehetőségét, miközben a Snow Leót 30 dollárért kínálják. Ezek pont azok a pontok a beszélgetésben, amiket el kellene kerülni.

Másrészt meg én úgy képzelném, hogy a kommunikációnak pont fordítva kellene működnie, vagyis az óriásnak kellene hanyagul odavetnie egy vicces megjegyzést, miközben a felzárkózóknak ágyúkkal tüzelni. Mindegy, Ballmer megmondta, Jobs majd válaszol, und so weiter und so fort.